Повна Божа рада

Повна Божа рада

Blog Hits: 616

Пастор Брюс Райт. З курсу 2017р. "Огляд доктрин: Доктрина доктрин"

Доктрина - це систематизована сукупність Божих думок. Про життя в категоріях, викладених у Біблії. 66 книжок, 33000 віршів, всі виявляють одну Особу – Ісуса Христа. Це має дати нам повну Божу раду (Дії2027),

не маючи якої, наш поклик стає перекошеним. Коли ми зростаємо у вмісті Божого слова, збільшується наша близькість з Автором. 

Повна Божа рада:

Інформація через повідомлення (Рим.1014). Бог наперед визначив, що саме так Він буде повідомляти щось публічно – через проповідування – з уст людини до вух людини. Проповідування – це проголошення того, що вже було написане. До цього Святий Дух провадить людину досліджувати Писання, щоб могти вірно розділяти правду. Нам також треба навчитись бути слухачами, маючи концентрацію та відкидаючи все, що відволікає, і на проповіді, навчанні, при читанні Біблії, очікувати почути від Бога. "Чути" в посланні до Римлян 1014 (гр. akouo) означає "слухати з метою виконання", це означає, що я отримую інструкції. І через концентрацію я маю покірність, щоб підкоритись почутому. Бог не дає нам кілька пропозицій і дивиться, чи ми розберемось. Псалміст говорить: "Своїм словом впорядкуй мої кроки" (Пс.119133, в оригіналі). "Я в серці своїм заховав Твоє слово, щоб мені не грішити проти Тебе" (Пс.11911) – я дію, відштовхуючись не від себе, а від слова, що почув, живу кожним Божим словом щодня (Мт.0404, Лк.0404).

Об’явлення через висвітлення (Іс.0601). Об’явлення походить від гр. apokalupto, що означає "зняти покриття, виявити, зробити щось відомим", воно не приходить через спостереження, а від того, що Бог прибирає те, що не давало побачити. Мені потрібно мати Писання, щоб розуміти духовні речі, духовну реальність, що йде глибше, ніж я можу побачити природнім оком. В Біблії є таємниці (Рим.1625), які можна пізнати лише через об’явлення. І висвітлення об’явлення – через Боже Слово. Так ми можемо тільки здогадуватись, а після об’явлення не залишається питань.

Передача шляхом засвоєння (Євр.0402). Ми маємо змішувати почуте з вірою. Єдиний спосіб, у який ми можемо справитись з будь-якою часткою Божого Слова, це прийняти по вірі. Є багато речей, які ми не розуміємо, але ми віримо Автору, віримо, що Біблія натхнена Богом. Послання до Євреїв 0402 – щоб отримати вигоду, користь від слова, важливо не лише чути, але і бути разом з тими, хто також слухав, і говорити з ними про почуте – життя тіла Христового.

Перемінення через постійне виправлення (Рим.1201-02; Пс.1908, Пс.14105). Віруючий, який не приймає виправлення, не знає як прикласти Божу благодать до власного життя. Виправлення - зміна від помилок. Часом ми не свідомі того, що помиляємось, але ми не досконалі. Ідея, що віруючий має бути бездоганним, недосяжна. Псалом 1908 – Божий закон, Боже Слово – досконале і навертає, змінює душу. Єдина річ, яка може змінити людину, - це Боже Слово, не інше середовище, не інша робота, не інший партнер по шлюбу, а Боже Слово, і це відбувається навіть не один раз на день. Псалом 14105 – нехай праведний (Ісус Христос) вразить мене виправленням. Боже Слово може обернути мене, може направити мої кроки, щоб я не покладався на своє розуміння (Пр.0305-06), а на всіх дорогах визнавав Його і дозволив Йому направити мої стежки. Давати Богові право вето навіть у найменших речах – основа моєї спільності з ним в близькості нашого спілкування. Як Павло сказав у Першому посланні до Коринтян 0612: "Усе мені можна, та не все на пожиток". Як відрізнити, якщо воно наче нормальне, що з ним не так? Може і нічого для когось іншого, але для тебе в твоєму поклиці, в твоєму призначенні – не торкайся того. Я може маю, що сказати, але чи я маю це говорити? Не завжди. Але як це визначити? Я маю бути ведений Святим Духом.

Захоплення - плід поклоніння (Пс.0902, Пс.13801-02; Мт.2817). Прославління – ефект поклоніння. Ми прославляємо Бога, тому що вже поклоняємось Йому, тобто ми стали перезайняті тим, Ким Він є, і Він має законне місце у виповненні нашої душі, тож тепер як результат цього є вираження вдячності. Ми приходимо на служіння, вже будучи в поклонінні, і тепер бачимо виявлення цього в прославлінні тілом Христовим.

Print