Поглинутий доктриною на початку терпінь

Поглинутий доктриною на початку терпінь

Blog Hits: 713
Пастор Карл Генрі Стівенс

Господь сказав, що в цьому світі ми зазнаємо страждання (Ів.1633), але також сказав: "Будьте відважні: Я світ переміг". Більшість церков мають Лаодикійського духа. Це не означає, що вони холодні, що вони не проповідують Євангеліє, просто вони не мають Божественних пріоритетів.

Ми знову і знову вчимо: "Шукайте ж найперше Царства Божого й правди Його" (Мт.0633) та віддавати себе перше Богові та Божим слугам із Його волі (2Кор.0805). Ми також вчимо про Лаодикійського духа, що ні холодний, ні гарячий. І Бог говорить, що виплюне їх зі Своїх уст (Об.0316), але Він стоїть під дверима і стукає (Об.0320), готовий ввійти і вечеряти з ними, що означає мати спільність з Біблійною доктриною. Але середньостатистична людина не бажає категоріальних доктрин. Вона хоче бути спасенною та піти на небеса, але не прагне категоріальних доктрин та точної правди в слуханні Божого Слова, і не прагне бути слухняною йому.

Господь сказав, що буде боротьба між арабами та Ізраїлем, що почалась ще з Ізмаїла, коли він насміхався з Ісака. 21 арабська держава проти одного Ізраїля. Але Бог регулярно оберігає єврейський народ через Його заповіт з Авраамом. Христос прийде в другий прихід, щоб захистити євреїв від Росії з півночі та її союзників (Єз.38, Єз.39): східної Німеччини, Туреччини, Арменії, Сибіру, частини Іспанії, а також Об’єднаної Арабської республіки (Іран, Афганістан, Пакистан, Йорданія з Палестиною). І всі ці країни зберуться разом в об’єднаному зусиллі зруйнувати Ізраїль, але Бог вчинить дивовижні 24 години повної темряви.

І поховання ворогів займе місяці, адже Бог влаштує землетрус. Але вони підкріпляться через сильну ненависть до Ізраїля, але настануть 24 години надприродної темряви, після чого Христос повернеться в другому приході. Кров аж до кінських вуздечок, за словами експертів, покриє територію, рівну за площу Палестини (Об.1420). Коли висохне річка Євфрат (Об.1612), Китай пройде через неї зі своїми великими арміями, і кров буде аж до кінських вуздечок. Не лише нащадки Ізмаїла, але також нащадки шести синів другої жінки Авраама будуть частиною цієї війни. Тож, в Йосафатовій долині та битві Армагедону відбудеться жахлива невимовна річ – в останні 3,5 роки періоду утисків нарешті Божий гнів виллється на невіруючих, релігійні культи і тих, хто не має Христа як свого спасителя.

Бог дає приголомшливе попередження нам, тому що ми є тими, хто стримує суд над землею, народжені згори, зв’язані кров’ю християни. І Він попереджає нас, що вже настали небезпечні часи, попереджає, що це вже початок терпінь (Мт.24). Це час на те, щоб народжені згори церкви молились і збирались разом, і свідчили з відвагою та впевненістю, і насмілювались говорити правду про Благовістя та про небеса і пекло. Вам нічого не потрібно доводити. Творіння має Творця. А народжені згори християни мають Святого Духа та Ісуса Христа. Нам не потрібно подавати докази, ми і є доказом. Християнська спільнота по всьому світу – це ті, хто підтримує існування світу вже більше 6000 років. Це час на те, щоб кров Ісуса Христа очистила несвідомий розум раз і назавжди (Євр.0913-14, Євр.1010). Жоден психіатр не може сягнути такого очищення сумління як кров’ю Ісуса Христа через вічного Духа. Святий Дух спасає нас вмить, визволяє нас вмить, зцілення приходить вмить. І коли Божі люди впокорюються перед Богом, і каються в своїх гріхах як нації (2Хр.0714), то Бог починає зцілювати наш край і пробачає наші гріхи і Бог починає могутню дію сили, захищаючи християн, проявляючи Його природу світові. І закриваються бари, припиняються таємні гріхи та маса непотрібних задоволень, а чоловіки та жінки жертвують заради хреста Голгофи, і вони починають складати свої життя за загублений світ, знаючи силу пекла і силу небес для віруючих. Нам треба мати пріоритети, мати неподільне око, тоді і все тіло буде світле (Мт.0622), йти вперед у благодаті та любові Бога, але мати пріоритети. Все, що ви робите, продумуйте крізь Божественні пріоритети, а не зручність.

Найкраща новина на сьогодні – Бог визволив нас з-під гніву, що прийде (1Сол.0509). Ми можемо очікувати на небеса, на повернення Ісуса Христа, Який визволив нас від гніву (1Сол.0110). Хто слухає і вірує в Ісуса, вже перейшов від смерті в життя (Ів.0524). Найчудовіша річ, за що ми можемо поклонятися і прославляти Бога, це за те, що ми спасенні кров’ю Агнця і ми застанемо лише початок терпінь, але будемо забрані до періоду утисків, і можемо цим радіти. Ми чекаємо на Ісуса в схопленні, будучи зайнятими до Його приходу (Лк.1913), ми кожен день маємо думати про схоплення. Нам не доведеться побачити жахливого Божого гніву, тому що Ісус прийняв його замість нас.

"Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангела та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом. Отож, потішайте один одного цими словами!" (1Сол.0416-18)

"Ось кажу я вам таємницю: не всі ми заснемо, та всі перемінимось, раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!... Мусить бо тлінне оце зодягнутись в нетління, а смертне оце зодягтися в безсмертя. А коли оце тлінне в нетління зодягнеться, і оце смертне в безсмертя зодягнеться, тоді збудеться слово написане: Поглинута смерть перемогою! Де, смерте, твоя перемога? Де твоє, смерте, жало? Жало ж смерті то гріх, а сила гріха то Закон. А Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав. Отож, брати любі мої, будьте міцні, непохитні, збагачуйтесь завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марнотна у Господі!" (1Кор.1551-58)

Я вас благаю, будьте міцні, будьте непохитні, майте пріоритети, не будьте дріб’язковими, сайте духа любові, пробачення, святості, духа переконань, духа Божественного розкладу та вічної мети, і дозвольте Богові провадити наші кроки та контролювати наші думки (Пс.3723; 2Кор.10), дозвольте Богові взяти контроль над нашими життями, поки ми ходимо в повноті Святого Духа, наповнені любов’ю (Еф.0502), і з відвагою та впевненістю ділимось Євангеліє Христа. І дяка Богові за тих, хто молиться і свідчить.

"Все та в усьому Христос!" (Кол.0311)

Христос сказав, щоб ми зреклися себе і брали свій хрест щодня (Лк.0923). Якщо щось написане в Біблії, ми маємо це прочитати, заховати, любити, поважати, підкорюватись цьому, ділитись цим. Ми маємо практичне служіння. Нам сказано навчати наших дітей, і ми вчимо, нам сказано робити учнів, і ми це робимо, нам сказано свідчити в Юдеї, Самарії та аж до краю землі (Дії0108), і ми це робимо і закладаємо там церкви. І в ці останні часи по Божій благодаті ми робитимемо це з більшою інтенсивністю, завзятістю, бажанням, молитвою та послухом, ніж колись.

"А що ти зберіг слово терпіння Мого, то й Я тебе збережу від години випробовування, що має прийти на ввесь всесвіт, щоб випробувати мешканців землі." (Об.0310)

Тут сказано про слово терпіння, слово, доктрину. Тому що зберіг доктрину. Не просто дві години поклоніння, як роблять деякі та стають емоційними. Поклоніння та прославління – це чудово та необхідно, і Богові це подобається. Але "зберіг слово Мого терпіння". Бог знову і знову наголошує на слові. "Я тебе збережу від години випробовування". Деякі вчать, що ми застанемо частину періоду утисків, але оригінал тексту говорить, що ми забрані від утиску. І настане суд. А перед тим Ісус повернеться на хмарі в повітрі і кожен пастор-вчитель представить свою отару Ісусові, тоді ми всі відправимось на небеса і станемо на суді Віма для оцінювання, і кожен тут буде на одинці (Рим.1410,12; 2Кор.0510). І результат цього в Першому посланні до Коринтян 0311-15. Після цього відбудеться весільна вечеря Агнця, і це прекрасний час, коли Отець віддає нас, кожного християнина в світі, як наречену Ісусу Христу. Зараз ми Його тіло, ми заручені, а потім настане весілля. А після того ми повернемось в прославлених тілах на землю (Об.1913-15) і настане 1000-літній медовий місяць, і Христос править. Ісус приходив до Своїх (в тілі), потім прийде за Своїми (схоплення), а тоді прийде зі Своїми. Тоді ми вже одружені, і навряд чи ми можемо ототожнитися з одруженням на Ісусі Христі. І тоді вже не буде хвороб і недугів, старої гріховної природи і огидних гріхів плоті. Хоча багато хто житиме ці 1000 років природним життям. Сатана зв’язаний усі ці роки, але потім випущений, щоб ті, хто не мав змоги вибрати прийняти чи відкинути Христа, зробили свій вибір. А потім нове небо і нова земля.

Print