Нове ім’я

Нове ім’я

Пастор Карл Генрі Стівенс

"Йменням новим будуть звати тебе, що уста Господні докладно означать його" (Іс.6202)

Яким ім’ям вас називають? Кожна людина у Христі має привілей постійно називатися новим ім’ям.

Ім'я - це описова назва. Мойсей запитав Господа: "Як Тебе звати?" і Господь сказав Мойсею: "Я ТОЙ, ЩО Є", єдине ім’я, яке могло б описати "Той, що вічний" Його характеру.

Христос сказав, що людина житиме не хлібом самим, а кожним словом, що походить із вуст Божих (Мт.0404). Коли ви живете кожним словом з Його вуст, ваше ім’я, опис вашого життя, постійно нове. Коли любов і ніжність, що виходять із вуст Бога, стають вашою часткою для служіння, Любов і Ніжність - ваше ім’я. Коли Бог говорить вам про терпіння, тоді ваше нове ім'я - Терпіння, і так далі. Допоки Бог є новим кожного моменту в "Я Є" Його життя, доти вас постійно звуть новим ім'ям. Ніколи не можна передбачити, ким ви станете наступного разу, але безсумнівно, що "який Він, такі й ми на цім світі" (1Ів.0417).

Коли чоловік і жінка стають чоловіком і дружиною, вона перестає називатися іменем свого батька, але бере собі ім'я її чоловіка. Так само з Христом та Його Нареченою, Церквою. Коли Його називають Дивним, Порадником, Сильним Богом, Отцем вічності, Князем Миру (Іс.0905) чи Царем Царів, це також стає ім'ям Церкви.


Print   Email