Думаючи в благодаті

Думаючи в благодаті

Пастор Карл Генрі Стівенс

Пробачення є таким важливим для віруючого в Ісуса Христа. Коли хтось жорстоко поводиться з нами або грішить проти нас, нам найважче пробачити йому, не кажучи вже про те, щоб забути, як це робить Бог (Євр.0812).

"Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити" (1Ів.0109). Тоді чому б нам не пробачати інших?

"Ви дармо (безкоштовно) дістали, дармо й давайте" (Мт.1008). Бог вилив на нас стільки благодаті та милості, тож нам теж потрібно виявляти благодать і милість до інших.

Сатана так наполегливо намагається нагадувати нам про минулі розбіжності, які ми мали з іншими, але ми повинні бути непохитними та вибирати нашою волею пробачати. Більше нічого не задіяно, крім нашої волі. Він намагається зупинити нас, тому що коли ми не пробачаємо, ми ніколи не зможемо просуватися вперед в Царстві. Нам потрібно розвивати пробачення, яке миттєво забуває. "Бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха" (Єр.3134). Для цього потрібно більше ніж слідування за Христом половиною серця, але потрібна Божа сила - таємниця Христа в нас.

Бог хоче навчити нас, як жити і думати з Господом. Тільки тоді наше життя буде побожним. "Життя ж наше на небесах" (Флп.0320). Ми будемо жити в стані покаяння заради себе та інших, тому що ми будемо думати з Богом в Його милості та благодаті.


Print   Email