Трансформовані благодаттю

Трансформовані благодаттю

Blog Hits: 520
Пастор Карл Генрі Стівенс

Немає більш рясного прикладу конфлікту між природним і Божественним схильностями, ніж показано в житті Якова. Коротке резюме його характеру міститиме такі якості: хитрість, обман та пиха.

Яків був людиною неймовірної слабкості. Навіть його ім'я позначає його особистість, оскільки воно означає "той, хто витісняє, хитрий" (Бут.2736). Незважаючи на свої недоліки, він був обраною посудиною у Божественному плані.

Дослідження життя Якова розкриває історію обману. Його власні любовні взаємини з Рахіль були зіпсовані обманом її батька. В результаті Яків зазнав наслідків багатоженства, маючи двох ревнивих дружин та маніпулятивного тестя. Десять його синів збрехали йому щодо свого брата Йосипа. Решта його життя характеризувалася одними сімейними розчаруваннями за іншими.

Таємниця життя Якова полягала в тому, що посеред його нещастя та сімейних труднощів трансформуюча сила його спілкування з Богом врешті-решт привела його до переможної віри. Протягом усього життя Бог відкривався Якову багатьма способами. Яків опирався і боровся з ангелом Господнім. Однак його природний характер був розіп'ятий, і його ім'я змінилося з Якова "хитрого" на "Ізраїль" або "Божий принц". В посланні до Євреїв 1121 Яків вказаний як вірний чоловік. Якщо Божа сила змогла змінити природну точку зору Якова, що хитрує, то, безумовно, є надія для всіх нас!

Print