Його Благодаті достатньо

Його Благодаті достатньо

Blog Hits: 581
Пастор Карл Генрі Стівенс

Чому Бог залишив Адама? Він розіп'яв і поховав його, і все ж таки чому Бог залишив Адама все ще доступним для його власної волі?

Чому ворог не повністю витіснений на досвіді, так само як позиційно? Чому Бог просто помалу виганяє його (Втор.0722)? Навіщо рости в благодаті? Чому ми не можемо просто досягти? Чому ми маємо маліти (Ів.0330)? Чому ми повинні завжди вчитися послуху? Чому ми не можемо визнати, що досягли? Навіщо продовжувати далі? Чи не можна сказати, що ми зробили це, живучи в людськості?

Причина в тому, що Бог бажає не духовних роботів, а людей, які пересвідчать благодать, якої достатньо (2Кор.1209). Він бажає, щоб Його сила здійснювалась в нашій немочі, а не людей, які мають силу, але не мають немочі. Бог не робить нас досконалими, тому що Він хоче, щоб Його благодать прийняла нас як досконалих до того, як ми станемо досконалими, щоб не сталося, що ми неправильно зрозуміли об’явлення благодаті. Інакше ми не зрозуміли б зростання досконалості.

Бог приймає нас до того, як ми станемо прийнятними (Еф.0106, в оригіналі). Він забезпечує досконале засвідчення до того, як засвідчення стане досконалим. Він бачить нас зрілими, коли ми ще незрілі (Кол.0210). Він вважає нас мертвими для гріха, поки ми все ще зазнаємо невдач (Рим.0611; Флп.0315). Благодаті достатньо, щоб бачити, як ми живемо у Христі, хоча часом ми живемо в Адамі. Наше пересвідчення заперечує забезпечення Христа, але Божа благодать утверджує Його забезпечення як наше пересвідчення. Божа благодать не може зарахувати гріх. Вона достатня. Його сила досконала в будь-яких формах слабкості.

Print