Доктрина конфіденційності

Доктрина конфіденційності

Blog Hits: 592

Пастор Карл Г.Стівенс

(уривок з буклету "Доктрина конфіденційності")

Лише деякі віруючі вміють зберігати таємниці. Кожен раз, коли таємниця порушена, результатом буде почуття сильного розчарування і болю, тому що ми знаємо, що хтось підвів нас.

Автор в Приповістях дуже точно висловлює цю думку: "Багато людей себе звуть милосердними, та вірну людину хто знайде?" (Пр.2006) Три основні причини, з яких порушуються таємниці людини, такі: 1. люди забувають пам'ятати, що з ними поділилися чимось конфіденційно (часто посеред напруженого графіку та різного тиску люди забувають пам'ятати, що їм розповіли таємницю); 2. ви роззброєні людиною, яка, здавалося, знає принцип конфіденційності, але, насправді, зовсім не знає його, тому що це їй зовсім чуже; 3. і ще один основний фактор, який спонукає людей порушувати цю доктрину - незнання специфічного визначення, яке дає Боже Слово.

Люди, які не дотримуються конфіденційності, насправді не мають абсолютної цілісності та чесності. А що це означає - бути в абсолютній правді та абсолютній чесності? Це означає, що якщо хтось ділиться з нами таємницею, ми зобов'язані берегти її ціною нашого життя. Конфіденційність є захистом права людини відчувати секретність свого поклику як віруючого-священика.

Print