У що ми віримо. Стійте в своїх обладунках

Blog Hits: 434
Карл Генрі Стівенс

Роблячи добре, не знуджуйтеся. Не втомлюйтесь, роблячи добре, адже що тільки ви не посієте, те саме й пожнете. Але ви пожнете, якщо не ослабнете (Гал.0608-09). 

Одна з найкращих речей щодо слова "ослабнути" в тому, що воно означає "психічне виснаження, що призводить до непритомності (несвідомості) духа". Сатана робить жорстокий напад, щоб виснажити святих. Але єдині святі, яких він може виснажити, це святі, що живуть в образі Адама. Падша людина втомлюється, падша людина знуджується (змучується), роблячи добре. Падша людина змучується, коли Бог не приходь (не проявляється), коли робить щось з причини заслужити щось.

Але віруючий кожного дня оновлюється в новому Божественному образі, і це через отримання життя щоранку. Це слово айкон (eikon) – ви черпаєте своє життя від Бога, і це життя відображене крізь вашу душу, і ви ставите Бога попереду природних прихильностей. Ви шукаєте Бога, ставите Його хрест і Його попереду всього в житті, і не стаєте самонадійними, ставите Бога наперед. 

"Нарешті, мої брати, зміцняйтеся Господом та могутністю сили Його! Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби. Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати" (Еф.06.10-13).

"Бути сильним в Господі"стоїть перед тим, щоб бути сильним в будь-якій іншій ділянці. І не залишайте не одягненою жодну частину зброї (обладунків). Адже, якщо є хоч одна річ, що не включена до обладунків, то ми не можемо вистояти проти диявольських хитрощів. Наступна річ, яку він говорить, це те, що буде якась боротьба. І боротьба включатиме рукопашний бій з силами диявола, і це буде не тіло та кров, воно буде невидиме, нечутне і невизначене. І це те місце, де, якщо я не зодягнув якусь частину обладунків, я не зможу визначити невизначене. Я буду не здатний дати визначення нечутній боротьбі і не зможу боротися проти того, хто є невтомним, його війська невтомні. Будь-яка частина обладунків (зброї), що не на мені, робить мене жертвою невизначеного, нечутного та невидимого. Якщо ви зодягнетесь у всі Божі обладунки, то ви виснажите диявола, в якомусь сенсі. Тому що, коли Біблія говорить, що він втече від вас (Як.0407), це означає, що ви його виснажили своєю витривалістю, ви виснажили його своїм протистоянням, ви виснажили його своїм Божественним порядком захисту. Тож. Дуже можливо змусити його тікати, коли він втомиться від вашого протистояння, коли втомиться від вашого нападу та оборони, тоді він втече, говорить Боже Слово, і побіжить геть від вас, що є дуже цікавим предметом дослідження.

 
Print