Емоційна стабільність

Емоційна стабільність

Blog Hits: 432
Пастор Карл Генрі Стівенс

Уважно розгляньте крик Йова в Книзі Йова 1612-13. Очевидно, що втративши все, що він мав, Йов був тимчасово емоційно неврівноваженим. Він не мав відповіді на свою дилему і мусив чекати Божого порятунку в терпінні та вірі.

Часто віруючі не чують Божого Слова таким чином, що воно продукує відгук віри. Відгукування на Слово поза вірою змушує розум сублімувати або ставати зайнятим чимось іншим, ніж Божа правда. Щоб підтримувати духовно здорові емоції та мати здатність позитивно відгукуватись на Божі ініціації, кімнати душі повинні щодня наповнюватися проповіддю про хрест та категоріальні доктрини. Через цей процес душа віруючої людини стане духовним домом, в якому Бог зможе перебувати і виявляти Свою природу світові. Не реагування на Божі попереджувальні сигнали в емоціях свідчить про те, що розум не вкорінений Його думками.

Віруюча людина може страждати через неприємні обставини на роботі, поганий шлюб, проблеми з дітьми або будь-яку ситуацію, яка є характеристикою утиску. Однак несприятливі обставини не можуть вплинути на людину, яка живе з Божих внутрішніх ресурсів у душі. Християнин, який живе в Божественних ресурсах, має емоційну стабільність, оскільки живе в царстві, яке не може бути порушене або змінене подіями, що відбуваються на землі.

Print