Уособлена мудрість

Уособлена мудрість

Blog Hits: 482
Пастор Карл Генрі Стівенс

Ісус Христос є найвищим прикладом виявленої мудрості. Він прийняв людське тіло і став домом мудрості (Пр.0901). "І Слово сталося тілом, і перебувало між нами" (Ів.0114).

Ця людина, Ісус Христос, є Тим, Хто володіє та розподіляє мудрість. "В мене рада й оглядність (здорова мудрість)" (Пр.0814, в оригіналі).

Коли ми навчаємося з Його мудрості через Боже Слово, у нашій душі формуються стіни доктрини. Дім мудрості будується всередині нас. "Дім будується мудрістю, і розумом ставиться міцно. А через пізнання кімнати наповнюються усіляким маєтком цінним та приємним" (Пр.2403-04). "Боже Царство всередині вас" (Лк.1721). Це царство, яке неможливо похитнути (Євр.1228).

Дім мудрості вчить нас маліти, в той час як Він стає більшим (Ів.0330). Ми вчимося щодня брати свій хрест (Лк.0923) і складати своє життя за інших (Ів.1513). Бог задоволений, коли ми відкриваємо загубленим таємницю, яка так довго була прихована. Це таємниця Його благодаті - Христос, досконала мудрість всередині нас. "На Ньому і ви разом будуєтеся Духом на оселю Божу" (Еф.0222).

Print