На Його подобу

На Його подобу

Blog Hits: 436

Існує прогресія духовних принципів, які потрібно розуміти, щоб віруючий міг бути трансформований, щоб мати розум, який контролюється Божим словом замість його старої гріховної природи. "Бо думка тілесна то смерть, а думка духовна життя та мир" (Рим.0806).

Неспасенна людина не має вибору. Спасенна людина з’єднана з Ісусом Христом у Його смерті, похованні та воскресінні (Рим.0604; Кол.0212). Єднання віруючого зі смертю Христа робить його стару гріховну природу мертвою для гріха. Практично кажучи, це означає, що стара гріховна природа, яка вважається мертвою з Христом, робиться неефективною та неактивною для зла. Вона звільнена від закону гріха. Тому тіло вже не в рабстві, щоб піддаватися палким бажанням, пожадливостям та лихим пристрастям плоті (Гал.0403).

Звільнившись від закону гріха (Рим.0802) через принцип співрозп’яття, ми тоді можемо брати участь у житті воскресіння Христа. Наша свобода від сили гріха дає нам змогу стати слугою праведності і жити життям, яке відповідає вічному Божому плану в кожній думці, меті та дії. Ця трансформація людської волі відбувається, коли ми внутрішньо розділяємо образ чи подобу Ісуса Христа (2Кор.0318).

Пастор Карл Генрі Стівенс
Print