Неймовірна доброта

Неймовірна доброта

Blog Hits: 549

Пізнання серця милості може зцілити наше серце. Наше спілкування з добротою змінює наше життя зсередини. Ми можемо пропустити цінність або навіть забути цю доброту, якщо пройдемо повз неї, не побачивши глибини Христової любові. Любов пішла на такий ризик, щоб викупити нас з рабського ринку гріха, але зробила це без вагань і жалю.

Коли ми даємо милість, цілком можливо, що глибоко всередині ми шукаємо щось взамін чи визнання; ми зосереджуємось на ціні чи зусиллях, необхідних для поширення доброти. Іноді люди, які отримують милість, не визнають ціни доброти. Ми повинні бути вічно вдячні за пролиття досконалої крові, щоб сплатити борг, який ми завинили. Нічого, що ми могли б зробити, не могло задовольнити правосуддя, якого вимагав досконалий Бог; лише робота Його Сина на хресті виправила все і відкрила шлях до Його присутності. Ось чому хрест - це основний образ неймовірної доброти до людства, загубленого в гріху, відокремленого від Бога. Ця любов ризикувала усім, тому що бачила нашу цінність! Милість, мотивована любов’ю, здійснила владу, щоб ми могли бути викуплені.

У всьому цьому ми бачимо проблиск Божої величі. Вражені, ми бачимо красу Його благодаті. Псалміст пише, що він у трепеті через те, Хто Він. Ми також заспокоюємось і протвережуємось в Його присутності. Його краса і святість підкорюють наші серця. Наше серце схиляє коліна в обожнюванні і поклонінні перед Його величністю. Світ тьмяніє у світлі Його присутності. Ми негідні, але Агнець був вбитий і робить нас святими. Його безмежне життя виводить нас за межі нас самих і всіх інших меж. Ми в захваті від Його милості - що вона не вираховує, але постійно дає. Його праведність виявляється в безумовній любові. О, торкнутися Його життя природним мисленням, природними руками - це обмежити Його. Однак по вірі та благодаті ми вступаємо у священну єдність з Ним. Святість - це "священна єдність". Христос сказав: "Увійдіть у священну єдність, як і Я зі Своїм Отцем; будьте єдиними, як Я єдиний" (Ів.1721, розширений переклад). Який же це привілей стояти в трепеті, коли ми отримуємо доступ до Нього і виявляємо Його життя іншим. Ми - відбивачі, що виявляють джерело світла та життя. Ми говоримо, коли голоси проголошують чотири "Алілуя" в книзі Об'явлення. Ми співаємо хвалу Агнцю, тому що Він один гідний!

Згадуючи роки, проведені в Україні, я незліченно багато разів бачив доброту Бога в Його людях. Ми якось служили в лікарнях та установах для реабілітації наркоманів, де чоловіки відновлювались та повертали назад своє життя. Коли ми заходили до цих лікарень та клінік, я відчував, ніби в кімнатах така важка атмосфера, що я ледве навіть міг говорити, ніби щось тримало мої губи закритими. Я пам’ятаю, як один чоловік напівпритомний лежав на своєму ліжку, і ми почали ділитися добротою Христа. Він був у такому крихкому стані, і коли ми говорили, його очі зосереджувались на кожному слові, ніби кожне слово було відчутним. Я ніколи не забуду його обличчя, яке, здавалося, повідомляло, що те, що він чув, було справді правдою. Коли ми служили, його тіло, здавалося, розслабилось і зміцніло. Ми помолилися, і були сльози радості, і він отримав надію. Цей чоловік одужав за місяць і був виписаний за шість тижнів, і він розшукав нас, і ми маємо з ним контакт до цього дня; його життя було викуплено неймовірною добротою.

Уявіть, якби милість не поширювалась, ми були б визнані винними і загинули б у своєму гріху і виплачували б викуп вічність! Наше вічне відокремлення від добра і ласки; залишені у муках там, де сумління ніколи не вмирає. Це буде доля тих, хто ігнорує милість, намагаючись встановити свою власну праведність, замість того, щоб прийняти праведність і досконале становище, яке забезпечив Христос. Уявіть собі безпорадну дитину, щойно народжену, викинуту у власній крові; дитину залишають помирати. Дитина не має можливості піклуватись самотужки, відповідати на запитання чи запитувати, чому це сталося - вона просто бореться. Але милість виявляє велику турботу і співчуття, діє самовіддано і використовує всі свої ресурси для порятунку та плекання цієї дитини. Це рятує дитину від наслідків вірної смерті. Важко повністю зрозуміти дію милості, але з одного погляду ми бачимо, що милість дбає про те, що ми заслуговуємо, а благодать дає нам нове майбутнє. Милість ризикує всім - навіть власним життям, правами та репутацією – щоб відкупити життя. Ця велика любов така дивовижна!

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 2 книги "Спектри благодаті"
Print