Цінність любові, що не дивиться на особу

Цінність любові, що не дивиться на особу

Blog Hits: 440

Ми діємо так багато в особистісній любові, що майже нічого не знаємо про любов, що не дивиться на особу. Дяка Богові, що Божа любов до нас не лише така, що дивиться на особу.

Особистісна любов залежить від того, що люди роблять як особистості. Вона умовна. Безособистісна любов - це Божа любов, котра завжди ллється до людини, незалежно від її особистого відгуку.

І саме тому Бог любив Авраама після тринадцяти років поразки. Божа любов ні в якому разі не залежала від дій Авраама. Він мав любов, що не дивиться на особу, по відношенню до нього.

Саме тому, коли у шлюбах виникають проблеми, і домінують депресія та знеохочення, багато людей поводяться як переможені жертви – тому що вони не розуміють принципу любові, що не дивиться на особу.

Не зрозумійте неправильно: безособистісна любов насправді є дуже особистою в значенні, що вона сповнена ніжної Божої милості по відношенню до кожного з нас; але перед тим, як ми почнемо відгукуватись на Його особистісну, об’єктивну любов, Він створює в нас поємність Своєю безумовною любов’ю, що не дивиться на особу (Ів.0316).

Пастор Карл Генрі Стівенс
Print