Краса святості

Краса святості

Blog Hits: 612

Діамант чудово розкриває різні грані краси. По мірі того, як світло виблискує з країв і просвічується наскрізь, виявляються основні кольори. В залежності від зрізу кольори виходять більш точними та чіткими.

Це подібно до того, як сонце сходить над пустелею, пісок і пил блищать, і це виглядає як діаманти в пилу. Також, слюда в камені; коли камінь розколюється, ми бачимо сланець, який поглинає світло і відбиває світло. Те, що більше, сяє на менше, виявляючи красу в усьому! Незалежно від того, наскільки незначним чи маленьким ви почуваєтесь, коли Боже світло світить на вас, ви сяєте як образ Його слави.

Є багато сторін і боків Господа. Часто ми чуємо, як люди говорять: "Якщо Бог - Бог любові, чому Він допустив цю біду? Якщо Бог є насправді і дбає про мене, чому я все ще в цій жахливій ситуації?" Це правомірні запитання, але Бог не одновимірний. Він має незліченні грані, всі досконало співпрацюють на добре для тих, "хто любить Бога, хто покликаний Його постановою" (Рим.0828). Бог бачить речі як повністю зроблені. Він поза часом і прогресуванням. Коли Він дивиться на нас, Він бачить нас цілком завершеними, готовим шедевром без вад.

Боже натхнене життя прекрасне. Маси людей потребують дотику від Господа. Його краса може піднести красу з попелу і перетворити сум на радість. Після нещодавньої поїздки в Корею прийшла така думка. "Є багато простягнутих рук, що тягнуться до дотику". Ця подорож - це багато миль, і багато облич з голодними серцями, що потребують дотику Господа. Ми відкриваємо Його красу і оновлюємось особистою потужністю. Це сталося з нещодавно одруженою парою, всього дев'ять місяців, коли дружина сказала: "Я є послідовницею християнської релігії мого чоловіка з тих пір, як ми одружилися, але сьогодні ввечері Ісус є моїм Спасителем і моїм Господом, тягар моєї самотності повністю пропав - надія тепер наповнює моє серце". Це простягнута рука, якої торкнувся Бог.

Проходячи через труднощі та долини, ми пізнаємо такі сторони Бога, які ніколи не були б відомі без темного часу. Боже Світло пронизує темряву і приносить цілісність. Божа досконала цілісність виявляється в Його природі. Його краса покриває нашу наготу; ми не могли б нічого додати до Його краси. Природне добро людини завжди хотітиме змагатися з Божою славою, але воно набагато поступається досконалості. Ось чому милість примирює нас з благодаттю, без будь-яких умов! Милість показує нам, що Бог дає нам Свою досконалість за велику ціну, ціну Себе. Ця милість піклується про те, на що ми заслуговуємо, і поміщає нас під Божу прихильність, прибираючи комплекс вини. Потім вступає благодать, яка нейтралізує сором і звільняє нас у любові.

Цілісність благодаті витягує наш справжній потенціал; раз прийнявши, ми сприймаємо це як живу реальність. Розглянемо Божі будівельні блоки. В будь-якому фундаменті наріжний камінь необхідний для стабільності. Спектр Божої благодаті виявляє досконалу природу Бога. Благодать має досконалі здібності; благодать допомагає нам не частково, вона абсолютна і робить все. Коли ми приймаємо благодать, вона діє в праведності і проникає у всі частинки нашого серця, якщо ми їй дозволяємо. Наша природна здатність допомагати Богові не вітається у житті благодаті. Ніщо зіпсоване не може торкнутися Його досконалої святості. Благодать - це Бог діє вільно, згідно зі Своєю власною природою, без жодних обіцянок чи зобов’язань, які треба виконати. Цей агент є вільним агентом. Благодать нікому не заборгувала і не може бути зманіпульованою. Вона вільно діє екстравагантно через любов. Благодать бачить наш потенціал і поводиться з нами як з тими, хто досконало довершені. Це революційно для серця, тому що, коли ми бачимо себе так, як нас бачить Бог, наші почуття та досвід не викрадають нас на підставі баченого.

Логіка баченого завжди включатиме виконання і відгук людини. Благодать робить все це, і ми тепер маємо нову мотивацію і відношення пошани до Нього. Благодать не спричинена тим, хто її приймає; її причина лежить у Бозі. Це означає, що загальна картина полягає в тому, що Бог загалом звеличений і прославлений, а не в тому, що ми все зробили по своєму, чи досягли якогось комфорту. Благодать - це спосіб, в який Бог поводиться з нами, щоб Він міг розчарувати диявола. Благодать виходить далеко за межі лінійного мислення та причинно-наслідкового принципу. Благодать мотивована тим, як Бог отримує більшу частину слави в часі. Благодать також є суверенною, не має боргів, які необхідно сплати, або виповнених умов з боку людини, на які треба чекати; вона діє по відношенню до нас як їй заманеться.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 4 книги "Спектри благодаті"

Print