Ви були обрані

Ви були обрані

Пастор Карл Генрі Стівенс

Коли наша плоть, яка як трава (Іс.4006), розуміє, що вона не могла б обрати саму себе, і приймає те, що Бог зробив з нею завдяки Своїй любові до неї та об’явлення того, що Він може зробити через неї і попри неї, тоді ми можемо зрозуміти, що означає бути обраним Богом.

Петро намагався обрати Христа, але його плоть була як трава. Учні, хоч і ходили з Христом, бачили дива і навіть робили деякі самі, зазнали невдачі, коли настало справжнє випробування, і покинули Його під час Його розп'яття. Вони намагалися обрати Христа через самовідданість, тому що не могли дотримуватися послідовності у своєму виборі. Одна річ цілком очевидна: вони не обрали Його; Він обрав їх.

Навіть під час спасіння, коли ми пізнали, що Христос пролив Свою кров і помер за нас, ми зробили себе доступними Його вибору. Коли людина намагається обрати Бога, перед нею постає неможливе завдання - народитися заново з волі людини, а не з Божої волі, і в подальшому бажати своєї волі по відношенню до Бога, а не жити в Божій волі по відношенню до неї.

Христос вибрав вас; ви не вибрали Його. Він вибрав вас бути об'єктом Його благодаті, суб'єктом Його милості, особою Його відкуплення, місцем Його пробування, людськістю, до якої та крізь яку буде виявлена Його божественність. Ваша плоть не завжди буде послідовною у виборі, але Бог уже вибрав вас. Вам ніколи не потрібно стикатися з дилемою нерішучості. Він прийняв рішення.


Print   Email