ЦЕРКВА

Це люди, що вірять Богові на Слово

Тому їх і називають - "віруючими".


Дехто помилково припускає, що це люди легковірні, хоча насправді все як раз навпаки. Люди, що вірять Богові насправді, переважно, відрізняються високим рівнем розумового розвитку, та критичного мислення. Це зумовлене тим, що перевірити Божі Слова на справжність вимагає більше зусиль і особистого ризику, аніж слова людей. Зате й отримана впевненість, або віра, має набагато більшу тривкість, аніж та, що походить із людських слів.

Віра з’являється в людині від слухання і зміцнюється пересвідченням цілісності особи, в чиї слова ви повірили.

Церква - в Біблії в ориґіналі - Екклезія - з грецької дослівно означає - люди викликані до Бога. Бог кличе людей. Є п’ять основних покликів, які Бог прогресивно дає людині. І перший з них - це поклик до Бога. Бог кличе людей до Себе, до знайомства, до взаємин, прагнучи зав’язати стосунки. Він кличе нас красою і гармонією, любов’ю і чистотою, величчю і безмежністю. Бог кличе нас вічністю, яка вкладена в наші серця (Еккл.0311), безоднею всередині нас, створеною по формі Бога, яку тільки Він може заповнити і втамувати цю дивну спрагу. Цей вічний поклик закладений в нашому серці при нашому створенні і тільки Бог має на нього повну відповідь. Повноту.

Коли людина відгукується на цей поклик і починає шукати Бога, Він приводить її до дверей Спасіння, за якими починається нове життя - життя людини з Богом. Ці двері - це благовістя - слово про те, який Він - той Бог, що нас кличе. Це другий поклик Бога до людини. Бог кличе нас до Благодаті. Благодать - це найважливіша сторона Божого характеру у стосунку до людей. Благодать - це глибока прихильність Бога до людини, співчуття і любов, які дуже важко зрозуміти, чи пояснити. Такого немає у взаєминах між людьми майже зовсім.Може, трохи це буває у матері до дитини. Але зовсім не так глибоко і сильно і не в таких обсягах, як у Бога до людини. Бог не має інакших взаємин із людиною, окрім як в Його благодаті до нас. В будь які інші стосунки Бог відмовляється вступати. Тому це - двері - єдині двері, що ведуть до Бога - крізь Божу Любов.

Ці двері уособлені у втіленому Божому Слові Благодаті, Спасителі, Ісусі Христі, повіривши в яке, людина переживає духовне народження, бо відновлюється її зв’язок із Богом, втрачений ще в Едемі і людина душевна стає людиною духовною.

Наступний, третій поклик Бога для людини - це поклик до Церкви - до громади людей, що відповіли на перші два поклики, до людей відроджених до взаємин з Богом.

Про це треба поговорити детальніше.

Свідчення

"Я дуже щаслива, що я потрапила до цієї церкви!"

"Сьогодні, я зрозуміла хто мене любить понад усе!!! Я теж Тебе люблю, Боже мій!! Дякую що з'явився в моєму житті!
Я вірю що триматимеш - мене і мою дитину, мою сім'ю, моїх батьків, мою Церкву, і мого Пастора"

У мене найкраща церква, де пріоритетом є навчання і молитва. І я вдячна, що Бог помістив мене саме в цю громаду. І вдячна за пастора, його поємності, що він здатний з Божого слова розрулити всі наші питання, завжди має відповідь і забазпечення Боже.
Як овечок - стриже, годує, піклується, любить нас.

В церкві Бог служить людям

тому це називається богослужіння