Справжня дружба

Справжня дружба

Пастор Карл Генрі Стівенс

Дружба - це благословення та забезпечення, але ніколи не можна дозволяти, щоб вона заміняла пріоритет Христового Господства. Перевірка справжньої дружби полягає в тому, чи вона шанує Слово. Вона не веде до компромісу, але збудовуює обох віруючих у вірі та в Тілі Христовому (церкві).

Дружба не має використовуватись як система підтримки, але як спілкування любові. Справжні друзі можуть бути розлучені на тривалий проміжок часу, проте насолоджуватися більш близьким спілкуванням, ніж люди, які щодня разом. Дружба не компроментує послух хресту, але заохочує щоденне засвоєння правди Завершеної роботи! Замість взаємин, зосереджених на самозадоволенні, справжня дружба виражає тягар та серцебиття Ісуса Христа щодо викуплення віруючих Собі. Суб’єктивні взаємини, основані на взаєморозумінні особистостей є деструктивними, але побожні призведуть до доктринальних взаємин навколо принципів правди.

Самотні люди часто прагнуть задоволення та виповнення через дружбу, але це егоїстичний мотив, заснований на тимчасових потребах. Дружба, яка базується на вічних цінностях, пов’язує серця людей у духовну єдність. Цей тип взаємин можливий лише завдяки Божій благодаті, що діє в серці людини. Це відбувається через ототожнення зі смертю, похованням та воскресінням Ісуса Христа. Отже, ми бачимо, що Боже Слово є основою для справжньої дружби.


Print   Email