Об’єктна благодать

Об’єктна благодать

Ми є об’єктом Божої любові. Ми є головним бенефіціаром Божої природи. Функціонуючи в цій привілейованій позиції, ми вступаємо в переможну війну. Ми більше не поводимося як хвіст, але функціонуємо в своєму даному Богом привілеї як голова. Сатана ненавидить благодать; він хоче глузувати з усього, що відстоює Христос. Тому благодать - одна з найпотужніших зброй у житті віруючого.

Цей контраст того, що продукує благодать, пронизує речі, які колись гатили по нам і стримували нас. Перешкоди стають нашими тренерами, замість самоаналізу. Ми входимо у пізнання Христа через спільність Його страждань, замість того, щоб нами оволоділи наші проблеми. Якби ми побачили всю славу Бога, Його об’єктивну благодать, ми були б поглинуті; ось чому Бог відкривається поступово.

Об’єктна благодать - це справжня благодать. Благодать згори, повна Божа думка, що показує Його Божественне і досконале джерело з Його серця, яке абсолютно відокремлене від нашої праці. Вона від голови - Ісуса Христа. Бог жодного разу не поводиться з нами інакше, як у Його об’єктній благодаті. Оскільки Він живе поза часом, Його природа і характер виявляються в часі, але не обмежені часом. Наприклад, ми можемо чітко бачити прояв Божої сили, і бувають часи, коли ми стоїмо, чухаючи потилицю. В часи отримання відповіді на молитву ми вчимося радіти; в Божих затримках Його благодаті достатньо. Благодать не просто допомагає віруючому заспокоїти його. Благодать дає здатність там, де немає можливостей. Час показує прогресію того, Ким є Бог; час приховує те, що Бог завершив. Вічність відкриє це як свідчення благодаті.

Суб’єктна благодать - це життя Христа, яке рясніє для нас. Ми змішуємо віру, погоджуючись з цим. Потім ми стаємо провідником Божого служіння благодаті іншим. Ми всі чули таке твердження: "Я можу давати благодать іншим, але важко дати її собі". Що це? Ми спілкуємося з Богом усієї благодаті, і ми насолоджуємось цією спадщиною. Це виливається іншим, і ми навіть взагалі не прикладаємо зусиль. Любити своїх ворогів і робити добре тим, хто нас використовує, стає дією Духа через життя грішника. Ми - посудини милості.

Благодать може бути неправильно представлена, якщо мотиви не є чистими. Благодать прославляє виключно Бога. Якщо моє Я - у рівнянні, благодать поза контекстом. Благодать вічна, і, якщо з нею поводитись з найбільшою пошаною, Христос прославлений. Часто плоть хоче маніпулювати людьми через псевдо благодать, демонструючи фасад, що забезпечує людський зиск. Завдання благодаті полягає в тому, щоб досконало любити об’єкт. Ця любов зцілює і виявляє нове життя і вимір. Ніхто не визнаний непридатним і не викинутий в економіці благодаті.

Зламаність у випробуваннях виявляє цей вишуканий скарб благодаті. В зламаності ми перебуваємо на порозі об’явлення. Чутливість до Святого Духа тренує нас у страху Господньому. Христос просвічує ці глиняні посудини, і небо торкається землі. Ми повинні відректись від будь-якого марнославства. Роблячи це, ми уникаємо узурпації влади і сили Бога.

Ми починаємо бачити вплив благодаті, коли спілкуємося з нею особисто. Ми приймаємо її спочатку для себе. Благодать вчить нас любити себе, пробачати себе і правильно ставитись до себе у Христі. Без цього першого причастя все це буде сфабриковано. Почуття можуть бути потужним мірничим шнуром, але вони можуть підносити неправильні речі. Наші емоції просто відгукуються без повної думки про Божественну правду, але благодать проголошує, що невдача не остаточна, і що найнегідніший грішник дорогоцінний в Його очах!

Благодать підносить Христа в нас і звеличує Його досконалу працю в нас. Ми боремося з фактом того, що благодать проголошує - Він проголошує нашу довершеність. Ми можемо іноді базікати, знаючи, що наш досвід може не додати до правди незмінної благодаті. Але це правда! Бог бачить лише Христа, і Він задоволений Його Сином.

Деякі переживають, що благодать призведе до того, що одержувач матиме дозвіл на гріх. По правді кажучи, нам не потрібен дозвіл, ми народилися грішниками і добре грішимо. Об’єктна благодать повертає нас в сторону до краси досконалості. Вона розкриває спектр характеру і природи Бога. Він - пробачаючий Спаситель, могутній Бог, Чудовий Порадник, Цар Миру, наш Небесний Отець, Командувач військ, Викупитель, Страждаючий Слуга, Палаючий Кущ, Поглинаючий Вогонь, Великий Я є, Голос у пустелі, Агнець Божий, що забирає геть усі гріхи, Той, Хто бачить, знає і розуміє. У Біблії є понад 200 інших імен Бога. Благодать розширює Божу природу, і ця цілісність змушує нас більше ніколи не хотіти зранити Христа. Благодать - найбільший засіб реабілітації.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 7 книги "Спектри благодаті"

Print   Email