Маємо вплив або повпливані?

Маємо вплив або повпливані?

Як отримувачі благодаті, ми так освіжені. На нас впливає досконала любов. Коли ми пропускаємо ціль, підсвідомо ми очікуємо Божого гніву, але милість зустрічає нас. Милість забирає те, на що ми заслуговуємо, а благодать дарує те, чого ми не заслуговуємо. Це Божественний вплив, який навічно змінює нас.

Одна з трагедій - це коли ми вже не можемо відчути красу благодаті. Наше зачерствіле серце може стати настільки фамільярним, і відчуття права може проскочити і взяти під свій контроль. Бог присутній, а ми цього не знаємо, і гордість підкрадається і заявляє про свою достатність. Настільки важливо берегти своє серце у страху Господньому, щоб ми були м’якими та сприйнятливими. Бог противиться гордим, а смиренним дає рясну благодать. Існує безліч способів, як Бог додає смирення. Під час цієї подорожі Христос збільшується, а ми маліємо через процес зменшення. Це відбувається в тій мірі, в якій ми довіряємо Богові.

Ми всі любимо, щоб нам було комфортно і, можливо, не хочеться жити життям ходіння по лезу. Лезо - це грань, яка визначає, де ми закінчуємось і починається Христос. Лезо виявляє гостроту та пильність у Божому серці. Порівняйте це із тупістю світу через відірваність від Його життя. Ісус мав суперечливе лезо, проте Він мав цілющу силу розкрити таємницю; Він був у нічийній коробці. Якраз тоді, коли люди думали, що знають, чого очікувати, Він змінював це, підриваючи уклад. Коли ми дивимось на життя Христа, ніщо не було випадковим; все мало ціль, відому чи невідому. Робота благодаті теж така; вона додає мудрості, і ми дізнаємось, яка справжня мета для всіх речей у нашому житті.

У коваля є майстерня, де виготовляються інструменти та зброя для ведення війни. Розгляньте меч: ця зброя починається дуже просто, як шматки металу. Вони формуються у складну зброю. Шматки металу збиваються молотом разом під надзвичайним жаром і холодом, щоб з’єднати їх, об'єднані в потужності, одне ціле. Якість цілісності цього меча визначається в сфері коваля; продуктивність клинка визначається тим, як побитий метал вистоїть під ударами коваля. Це виснажливий процес, який виглядає не дуже, починаючись з іскор, що розлітаються скрізь. Процес є критичним. Тут немає як зрізати шлях або недоробити; якість є дуже важливою. Якщо метал неправильно об’єднаний, лезо може бути скомпрометоване. Життя може бути таким, як загартовування металу в щось, що є міцнішим, ніж колись задумано. Коли Бог досягає нас, ми дозволяємо Його процесу благодаті додавати те, що нам вкрай потрібно. Тоді ми готові до використання Господарем. Бог додає в нас заліза, щоб стати в покликанні та бути ефективними. Переживаючи цей процес, ми постійно приймаємо Божу любов, щоб бачити багатство Його благодаті навіть у найскладніші часи. Все, все, все заради нас, щоб ми могли відкрити Божу вірність і цілісність. З кожною зустріччю ми готуємось побачити обличчя Бога та багато сторін Його благодаті. Бог впрацьовує щось вічне, щоб вічне могло було виявлене.

Лезо - це основна частина зброї, яка прорізає і готує шлях до проходу. Воно вирізає перешкоду і розчищає шлях. Без гострого леза потрібно більше сили через тупу силу. З гострим лезом можна зосередитись на позиціонуванні зброї, а не на прикладанні надмірної сили. Для прикладу, боксер знає, чим більше він замахується в повітря, і не ефективно потрапляє в ціль, то настає втома. Більше зусиль і концентрації означає більшу точність. Відчуття втоми та приголомшення - ознаки тупого леза. Зупиніться і будьте освіжені в Божій присутності. Будьте оновлені в думках і пересвідчіть свою позицію Божої дитини. Це призводить до концентрації на тому, що має значення. Наше лезо - це наше точне мислення в благодаті; ми свідомі Бога та Його обітниць, і це викриває брехню.

У нашому житті Бог вірний, щоб влаштувати речі, які покликані наблизити нас до Нього, щоб довіряти Йому, шліфувати наше лезо. З гострим лезом ми діємо в розрізненні та розпізнаємо духовні царства в дії. Ми діємо в духовній готовності, очікуючи, що Бог буде рухатись. Це лезо виявляє Божі думки згідно з Його благодаттю. Ми прогресивно пізнаємо розум благодаті; цей вимір праведності Бога є тим, що виправдовує нас. Це мислення породжує духовну витривалість і залежність. Христос хоче навчити нас бути залежними від Нього, довіряти у впевненості Його великій любові, а не шукати розумної втечі. Ця готовність і залежність дають можливість процесу загострення. Цей процес – це Боже життя благодаті, яке пронизує смертність природної людини, відроджує слабких, відрізає фальшиві тягарі закону та легалізму. Благодать заснована на абсолютній любові та праведності, і вона звільняє найгіршого грішника, який прагне прощення. Яке звільнення бути визволеним від мертвих вчинків та тягарів, які змушують нас хитатися.

Який тип леза маєте ви? Чи воно гостре, з духовною готовністю? Чи воно тупе? Чи ви живете в легковажності та фамільярності без жодної сили? Чи воно погнуте? Чи ви живете в коліях минулого без чіткого розуміння? Чи ви носите викривлене лезо, лезо, сповнене сумнівів та цинізму? Тип леза, яким ми володіємо, вимірюється нашим спілкуванням з абсолютною правдою. Воно визначається нашим відгуком на ініціації довкола нас.

Природна людина часто шукає шлях найменшого опору. На даний момент це зручно, але неминуче це забирає загостреність нашого леза. Тупість виявляє, що раціоналізація та пояснення є нашими лінзами інтерпретації та засобами дії. Цей компроміс створює багаж та уламки у нашому власному житті та в житті інших людей, яких ми інфікуємо.

Тупість може трапитися через неправильне використання леза або легковажність не заточування його. Лезо потребує обслуговування, а справжній блок тертя тестуватиме його цілісність. У житті легко в виснаженні сказати: "це не працює". Або ми звинувачуємо інструмент або Того, Хто зробив інструмент, тому що результати - невдача. Звинувачувати інших - це простий вихід, але це не змінює справжньої проблеми мого серця. Справжнім фактором є те, що ми втратили вічну перспективу, свою гостроту. Внутрішня дисципліна та ховання в Божій благодаті - це наш блок тертя. Перебуваючи в цьому поступовому процесі освячення, Бог викриває думки, що не вкорінені в благодаті; ми відучуємось від самолюбства та егоцентризму та вчимось смиренню через покірність. Думки благодаті виявляють потенціал людини і виявляють віру - невидиму реальність Божої Завершеної роботи.

Часто труднощі, з якими ми стикаємось, стаються через те, що ми не постаємо перед Богом, а стикаємось із проблемою та боремося за контроль. Можливо, ми не можемо контролювати, що з нами відбувається, але ми можемо контролювати свої реакції. Ми можемо відгукуватись на ініціації життя Божим розумом, і це може загострити нас, як лезо бритви, щоб побачити Божу роботу перед нами. Бог Вседіючий; Він завжди діє від імені вічної мети. Бог часто прибирає речі, щоб звільнити місце для кращих речей, вічних речей - більше Його і менше мене.

Подумайте про корабель у бурю, хвилі та вітер б'ються об корпус; все здається втраченим, коли корабель набирає воду. Команда корабля налякана, а дух страху приголомшує. Капітан наказує викинути за борт все, що не є критичним, щоб привести корабель в рівновагу і виплисти з бурі. Дивним чином корабель отримує більшу гнучкість і не переобтяжений "речами". Коли буря стихає, ми можемо побачити певну шкоду, але цілісна структура залишається. У життєвих бурях ми вчимося не концентруватися на тому, що руйнується, а на тому, що Бог розвиває і зміцнює в ці часи.

Притуплення закрадається через сумніви та невіру, і ми пропускаємо діла Бога перед нами. Розчарування через любов до себе також може притупити наше мислення; оскільки ми зосереджені на собі, це викрадає душу і чинить внутрішні уламки. Неправильно керовані очікування трапляються, тому що зараз ми переоцінюємо себе і недооцінюємо Бога. Ми покладаємо стільки надії на наші плани і мрії; наша досконала точка зору втрачає неконтрольовані елементи, які можуть завдати побічної шкоди. Отже, коли речі змінюються, ми змінюємось. Ми входимо в коригування благодаті. Замість того, щоб бачити свої труднощі в жалості до себе, ми розрізняємо, що все це для нас, щоб ми ставали сильнішими як воїни благодаті. Без дозволу Бога нічого не відбувається; всі речі покликані зробити нас такими, як Він.

Ми робимо вплив або на нас впливають. Якщо наша довіра лежить в нас самих і в здатності, яку ми думаємо, що маємо, зміни зроблять нас змученими та приголомшеними. Зміни слід розглядати як можливість додавання сили. Зберігаймо надію на правильну мету. Зміни можуть бути страшними, без сумніву. Але нашу енергію можна спрямувати на очікування від Бога всієї благодаті та пізнання, що Він задумав для нас якнайкраще; слідуйте за Ним і не воюйте в плоті.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 7 книги "Спектри благодаті"

Print   Email