Причастя Святого Духа

Причастя Святого Духа

Пастор Карл Генрі Стівенс

Друге послання до Коринтян 1314 описує Божі благословення, які завжди присутні. "Благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога й Отця, і причастя Святого Духа нехай буде зо всіма вами!"

Боже Слово розкриває Божі думки, що стосуються всіх аспектів людського життя. Отже, з цього випливає, що причастя (спільність) між віруючим і Святим Духом має бути зосереджене на Божому Слові. Святий Дух жодним чином не може суперечити Слову, тому що Він посланий свідчити про його правду (Ів.1607-13). Те, що суперечить Писанню, не є плодом причастя зі Святим Духом, тож Слово завжди є критерієм для визначення природи того, про що йдеться. Емоційні почуття, особисті уподобання чи будь-який інший аспект природного характеру не можуть бути використані як критерії для визначення того, чи є це щось від Бога.

У "причасті зі Святим Духом" Тіло Христове розділяє вічне причастя та Божественну співучасть Трійці з кожним віруючим. Мати причастя зі Святим Духом означає думати тими самими думками згідно з Божим Словом і виконувати ті самі види діяльності. Це спільне розділення та спілкування зміцнює зв’язок між учасниками та приносить радість у серце через праведність.


Print   Email