Слова благодаті

Слова благодаті

Пастор Карл Генрі Стівенс

Господь промовив слова благодаті до жінки біля криниці в Євангелії від Івана 0407-29. Господь спочатку притягнув її до Себе і запропонував їй живу воду - забезпечення благодаті, що дало їй вічне життя: "А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне" (Ів.0414).

Вона пізнала Ісуса Христа, і результатом стала невгасима сила її свідчення до самарян. Християнству часто не вистачає дотику живого Слова. Це не означає компроміс! Це не поступка; це духовне спілкування. Воно служить благодаттю слухачеві. Щоразу, коли віруючий залишається в незнанні доктрини чи слабкості, Боже Слово дає конкретне визначення щодо того, як з ним говорити. "Слово ваше нехай буде завжди ласкаве, приправлене сіллю, щоб ви знали, як ви маєте кожному відповідати" (Кол.0406).

Послання до Ефесян 0429 - ключовий вірш, що стосується побожного спілкування: "Нехай жадне слово гниле не виходить із уст ваших, але тільки таке, що добре на потрібне збудування, щоб воно подало благодать тим, хто чує". Наповнений Духом християнин завжди говорить правду в любові (Еф.0415). Пам’ятайте, наших слів на землі має бути небагато. Якщо наші слова не збудовують, ми маємо мовчати. Послух в ділянці мови втримує нас від використання пустих слів, заснованих на людських ресурсах (Мт.1236).


Print   Email