Від думки до слова до дії

Від думки до слова до дії

Пастор Карл Генрі Стівенс

Найбільша потреба для Божих людей сьогодні - бути дисциплінованими у своєму розумі та планувати те, що вони збираються думати. Причина того, що віруючі зляться чи ображаються, полягає в тому, що вони не думають, перш ніж діяти в плоті. Замість того, щоб піти до Божого Слова, вони дозволяють своїй вільній волі реагувати, пізнаючи свою стару гріховну природу.

Багато людей проживають день, не визнаючи і не наповнюючись святим Духом (Дії0204), Який контролює людський дух. Людський дух і Боже слово контролюють розум, і в результаті розум контролює тіло. Віруючий повинен жити в дисциплінованому мисленні та повинен планувати, як буде говорити.

Псалміст розмірковував про Бога через нічні сторожі (Пс.6307). Нам заповідано не думати лихого (1Кор.1305), а думати про те, "що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали" (Флп.0408). Наші думки дуже важливі. "Бо як у душі своїй він обраховує, такий є" (Пр.2307). Наші думки розкривають, що ми є. Якщо ми думаємо лихе, наші вчинки будуть лихими. "Бо чим серце наповнене, те говорять уста" (Мт.1234). Від висловлювання того, що в наших серцях, випливають дії. "Хто правду говорить, той виявляє праведність, а свідок брехливий оману" (Пр.1217). Ми повинні планувати свої думки відповідно до Божого Слова на своє життя, щоб це виявляти.


Print   Email