Калейдоскоп

Калейдоскоп

Я пам’ятаю, як у дитинстві грався з калейдоскопом. Захоплення кольоровими візерунками заворожувало.

Калейдоскоп - це "Постійно мінливий малюнок або послідовність об'єктів чи елементів. Кожен калейдоскоп, від найпростішого до найскладнішого, використовує призму дзеркал, щоб генерувати симетричні візерунки світла та кольору з асиметричних об'єктів. Це механізм симетрії. Може так бути, що основна радість при погляді на калейдоскоп походить від здивування виявлення симетрії в об’єктах, де вона не очікується" (Оксфордський словник).

Бути любленим Богом створює дивовижну симетрію. Візерунки та прояви захоплюють подих. Справжнє прощення, яке пробачає і забуває, є плодом благодаті. Ми звільняємо цю людину від її кривди проти нас, і Святий Дух замінює цей спогад пам’яттю про благодатну жертву Христа за нас. Його благодать створює новий візерунок, шаблон. Божа досконала любов наповнює наші серця, так що, коли чисте світло потрапляє в нього, розкривається візерунок серця Господаря. У нашій зламаності Боже світло відбиває і створює кольорові візерунки, які є новими та освіжаючими. Коли життя ламає нас, тим красивішими стають візерунки. Часто в трагедії чи труднощах ми задаємось питанням: "Яка мета?". Ми проходимо долини для інших, щоб вони побачили красу Бога. Звичайно, ми могли б подумати про менш драматичні шляхи, щоб це сталося, але Божий план полягає в тому, щоб Він має всіх нас, тому Він може максимально проявити Свою красу.

Я пам’ятаю час, коли ми були в Україні і влаштовували ці вечері для бідних у центрі міста біля мерії. Щороку ми запрошували сотні людей прийти, поїсти гаряче і почути євангельське послання. Зазвичай ми бачили, як 200-300 людей приходять і разом насолоджуються цим безкоштовним бенкетом. Одного року, зокрема, я був у великій кімнаті, служачи тим, хто прийшов. Висока жінка з білим волоссям кинулася мені в очі. В ній було щось інакше. Коли я проходив від столу до столу, розмовляючи з кожним гостем, я вирішив сісти і поговорити з цією жінкою. У неї були кришталево-блакитні очі. Дивлячись на її обличчя, зморшки показали, що в неї була історія проблем і болю. Розмовляючи з нею, я швидко зрозумів, що Бог провів її через глибокі долини. Вона почала пояснювати, що пережила Голокост; вона навіть показала мені татуйований номер на руці з усіма цифрами. Слухаючи, я не почув гіркоти чи ненависті; я почув зламаність і вдячність Богові навіть за дрібниці. Я був впокорений величчю Бога в ній. Я замовк від її історія; я міг бачити прояв Божої вірності та величності в ній. Після вечері я намагався продовжити розмову з нею. Її ніде не було видно. Донині залишається загадкою, ким вона була. Здавалося, ніби ми несвідомо приймали ангела.

Призма всередині нас може бути недосконалою. Страх, почуття провини та сором - це потворні прогресії з недосконалої призми. Багато хто живе в результатах дії цього спектру. Минуле викрадає сьогодення і грабує майбутнє. Страх тримає в полоні втомлене серце, яке не знає, за що триматися і кому довіряти. Провина пронизує сумління, а сором - це народження деструктивної тотожності. Провина, сором і страх можуть взяти верх і домінувати в нашому житті, якщо ми дозволимо їм. Прогресивно ми повинні перебувати в тому, що говорить Бог, і Він змінить нашу призму від смерті до життя і навчить нас об'єктивно фільтрувати речі у наших серцях і розумах, порівнюючи правду з правдою. Коли ми приймаємо правду, вона зіштовхує з дороги брехню і наповнює наше серце, тому темряві немає місця.

Боже світло показує красу благодаті довкола нас. Прогресивне об’явлення благодаті - це те, що зцілює і вносить Божественний спектр життя. Життя Христа в нас створює Божественний калейдоскоп, який вчить нас новому способу мислення та трансформованій дії. Те, як ми ставимося до Бога, це те, як ми будемо ставитись до себе і зрештою до інших. Коли ми маємо спільність та спілкування із Божим серцем і бачимо, як Він поводиться з нами, ми бачимо послідовний візерунок, шаблон, який ніколи не змінюється. Ми бачимо красу в незмінній природі Христа, навіть якщо наша ситуація не змінюється. Ми бачимо красу в біді та маємо надію, як зазначає автор Яків: "Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни" (Як.0117). Давайте розглянемо цей Божественний спектр милості, благодаті та любові.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 1 книги "Спектри благодаті"

Print   Email