Трофеї благодаті

Трофеї благодаті

Блискучі трофеї свідчать про щось переможене і щось вигране. Написи вказують на переможені події або виграні перегони. Це пам'ятник іншим про перемогу. Наші життя - це ці викупні трофеї, які глузують з диявола. Ми створені за образом Всевишнього, і це кожен раз нагадує дияволу, що ми є продуктом Його незрівнянної благодаті.

Ми абсолютно нові! Це те, що проголошує благодать. Обвинувачувач братів, диявол, змушений замовкнути і скинутий. Ми - нові творіння, засновані в благодаті. Ми виставлені на огляд як трофей Божої доброти до всіх сфер царства. Ми представляємо все добре в Христі. Навіть ангели дивляться на відкуплення Божих створінь. Ось чому диявол нас так ненавидить, тому що йому нагадують, що Господь - це Бог кожного разу, коли він нас бачить. Диявол не може творити, він може лише імітувати або дублювати. Він не розуміє оновлення благодаті. Диявол розчарований, і його брехня очевидна. Його знаряддя - брехати та зводити, але для відродженого розуму та серця " відомі його задуми" (2Кор.0211).

Благодать підносить Христа і слабких та немічних, які наважуються довіряти Богові і ходити з Ним незалежно від обставин. Світ підносить талановитих і сильних; благодать світить на слабких, які тримаються на всемогутність. Бог отримує найбільшу славу, даючи благодать віруючому, який найбільше на це не заслуговує. Немає плоті, яка могла б вивалятися в Його присутності. Благодать може нас надихнути! Наша скалічена природа тьмяна в яскравості Божої слави.

Ми відроджені в цьому наверненні благодаті. Ми обертаємось до Господа, і Він виливає все, що нам потрібно. Голодні нагодовані, а спраглі втамовані, побиті та зламані зцілені. Бог робить трофеї зі зламаних. Ісус постійно зустрічався зі знедоленими та відкинутими світу.

Хорошим прикладом є Закхей. Він був нечесним збирачем податків, і він любив обдирати людей. Він мав благодатну зустріч з Богом усієї благодаті і був трансформований! Він став діяти в благодаті та відплатив все, де обдурив, додатковим бонусом. Закхей був трофеєм Божої благодаті.

Нещодавно я був у місійній поїздці до Гуаякіля, Еквадор; моє серце зігріли дорогоцінні Божі люди. Ось короткий опис про те, як Бог показав мені Свої трофеї благодаті. "Їхня дорога зайняла багато годин і багато миль. Гаряче вологе повітря не стримувало їх голодні серця. Красиві темні обличчя з яскравими посмішками заповнюють кімнату, коли починається Богослужіння. Вони вітають одне одного святим поцілунком і знаходять своє місце. Хлопання і радісний спів виходять від кожної людини, і кожна частина кімнати оживає. Їхні обличчя сяють, коли вони поклоняються своєму Царю! Кожен стілець зайнятий, і багато хто сидить на підлозі, тепер у кімнаті стає тихо для проповіді. Як губки вони вбирають кожне слово і наповнюються. Здається, час зупиняється, коли ми спілкуємося навколо нашого Спасителя. Ці діаманти відображають красу нашого Царя - Царя Ісуса! Вони бідні в очах світу, але надзвичайно багаті в скарбниці небес. Світ швидко прискорився би цими дорогоцінними. Дякую Тобі, Господи, що показав цей проблиск Твоєї слави".

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 11 книги "Спектри благодаті"

Print   Email