Жити в Єгипті, володіючи спадщиною в Ханаані

Жити в Єгипті, володіючи спадщиною в Ханаані

Що означає жити в рабстві? Ми невільні, коли потрапляємо під систему, і ця система, досліджуючи всі можливості своїх дій, насильно продукує всі наслідки власного мотиву.

Це була історія дітей Ізраїля в Книзі Виходу. Ці люди так ніколи і не покаялися. Вони отримали благодать, але ніколи не відвернулися від себе. Вони отримали безумовну любов від Йосипа, але ніколи не розкаялися у своєму відношенні знищити його. У Церкві є багато членів, які дякують Богові за благодать, але ніколи так і не відвернулися від себе. Це проблема для Духа, Який приніс благодать спасенним людям, але повинен боротися з їхнім життям для себе у рабстві іншої системи, іншої соціальної та економічної структури. Бог хоче вивести людей з рабства в Ханаан.

Єгипет – край незалежності. Ханаан — край залежності. Свобода від рабства приносить залежність від Бога, а не незалежність в Адамі. Адам ніколи не може бути вільним, тому що поки він не прийме життя Іншого, він завжди поневолений самим собою та власною невідповідністю. Незалежність — це розширення права людини бути такою, якою вона є, використовуючи свою освіту, свою культуру, свій досвід, свої удосконалення та всі свої досягнення для прогресування в силі душі незалежно від Живого Бога. Поки людина самостійно сіє проти хреста, Тіла та своїх провідників, вона сіє насіння руйнування та труднощів. Місце, де вона живе — Ханаан чи Єгипет — матиме вплив на те, ким вона є.

Пастор Карл Генрі Стівенс

Print   Email