Всіляка Божа Благодать

Всіляка Божа Благодать

Пастор Карл Генрі Стівенс

"Всіляка" Божа благодать (1Пт.0410) стосується багатьох різноманітних операцій та положень Божої благодаті, об’єднаних та працюючих разом на нашу користь під одним об’єднаним заголовком. Усі зусилля з боку Бога передавати та ініціювати щось до людства підпадають під заголовок "Його благодать".

Благодать визначається як незаслужена прихильність Бога, дана людині для її відродження, освячення та відкуплення. Брати участь у Божому розпорядженні означає приймати Його благодать, досконалою кульмінацією та демонстрацією якої є Його Син, Ісус Христос. Благодать - це незаслужена прихильність Бога в тому, що вона залежить від того, Ким і Чим є Бог, і ніколи не залежить від того, ким і чим є людина. Джерелом благодаті є Той, Хто дає, і ніколи не може бути вироблена тим, хто одержує або відгукується.

Коли Бог думає про людину, Він думає з точки зору благодаті. Тому, щоб бути у згоді з Божественною точкою зору, ми повинні відкинути попередні концепції і думати "з Богом", орієнтуючись на благодать. Поняття благодаті нескінченне за масштабами і його не можна повністю осягнути в людському розумі. Пам’ятайте сьогодні, що завдяки цій благодаті ви є тим, ким є, а отже, це дозволяє вам бачити інших очима благодаті.

"Через дану мені благодать кажу кожному з вас не думати про себе більш, ніж належить думати, але думати скромно, у міру віри, як кожному Бог наділив." (Рим.1203)


Print   Email