Гордість, велика обманниця

Гордість, велика обманниця

Пастор Карл Генрі Стівенс

Сатана впав із своєї позиції месіанського херувима. Книга Єзекіїля 2817 показує, що його "серце стало високим" через його красу.

Скинений на землю, сатана втратив своє небесне положення і тепер панує над світовою системою. Оскільки люди створені із земного пороху, ми не повинні дивуватися ініціаціям сатанинського царства, щоб обдурити та утримати нас від пересвідчення життя Христа. Головним методом сатани є проекція гордості в душу віруючого.

Послання Якова 0406 говорить: "Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать". Тому горда людина не має здатності приймати благодать. Книга Приповістей 0616-17 говорить, що Бог ненавидить "очі пишні" (гордий погляд в оригіналі). Гордість імітує смирення Христа. Без любові Христа вона не може ототожнюватись із покірними. Ісус сказав: "Я тихий і серцем покірливий" (Мт.1129).

Ісус мив ноги учням і наказав їм мити ноги один одному. Горда людина не має бажання служити; вона не проливає сліз через чужий біль. Ви колись бачили ефективного здобувача душ, який би жив в гордості? Ісус подивився на натовп людей і відчув велике співчуття (Мт.0936, 1414). Він подивився на Єрусалим і плакав за місто (Лк.1941). Лише коли ми смиренні, Христос може розділити з нами Свій тягар стосовно загублених.


Print   Email