Любов зроблена досконалою

Любов зроблена досконалою

Пастор Карл Генрі Стівенс

Розгляньмо слова: "Любов удосконалюється з нами (зроблена досконалою)" (1Ів.0417). Сьогодні багатьом християнам бракує розуміння, як зробити любов досконалою. Це не навмисно. Але якби ми тільки могли осягнути, як ця любов удосконалюється в нас, тоді ми б ввійшли в абсолютно нове розуміння духовного життя.

Боже Слово говорить, що в любові немає страху - немає муки, і що досконала любов проганяє страх геть (1Ів.0418). Це життєво важливо, оскільки, згідно з Книгою Буття 0310, першим емоційним наслідком падіння Адама та Єви був страх. Страх був першим гріхом після невіри. Йов зізнався: "Бо страх, що його я жахався, до мене прибув, і чого я боявся прийшло те мені" (Йов0325).

Через страх смерті люди все своє життя живуть, утримані в якомусь виді неволі (Євр.0215). Якщо ви почуваєтесь невпевнено, почувши новину про те, що у вас рак, або про те, що вам доведеться заявити про банкрутство, це тому, що ви переповнені глибоко вкоріненим суб’єктивним страхом.

Є дещо, що проганяє всякий страх: досконала любов. Як це працює? Коли я наповнений любов’ю, яка є суб’єктивною природою Бога, ця любов витіснить суб’єктивний страх. "Не в тому любов, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас" (1Ів.0410).


Print   Email