Підтримати служіння
Ukrainian Ukrainian

СЛУЖІННЯ СЛОВУ

Одне із двох служінь Церкви /Дії0604

Секрет благодаті

Секрет благодаті

Слабкість - прекрасне середовище для роботи благодаті. Псалміст писав: "Мою силу в дорозі Він виснажив" (Пс.10224). Апостол Павло проголосив "Його сила здійснюється в моїй немічі" (2Кор.1209). У чому тут секрет?

Саме у тому, щоб дозволити Богові мати вільний шлях; спочатку Його Слово викликає переконання, потім приходить зцілення. Наш світ, здається, каже нам на кожному кроці: "будь сильним". Це здається правомірним посланням, але тут є дещо, що може ввести в оману. Те, як ми трактуємо слабкість як силу, визначає успіх застосування в тому, щоб дозволити благодаті панувати, або в тому, щоб придушити саме її служіння. Це мислення, що ми можемо впоратися з речами, очевидно помилкове. Ми можемо хотіти переконати себе в цьому, але ми скоро дійдемо до кінця своїх можливостей. Часто це Божий план, щоб ми дійшли до кінця себе, щоб ми стали гукати про допомогу, і Він міг почати працювати. Це може бути довгий процес боротьби за виживання, коли Бог чекає поки ми здамося.

Під час місійної поїздки в Річмонд, штат Вірджинія, ми ділились вірою з тими, хто зупинявся і говорив. Один чоловік, коли він зрозумів, що я християнин, почав відступати і дистанціюватися. Мова його тіла говорила: "Я пішов звідси. Я не релігійний". Я сказав: "Я хочу розповісти вам про дар благодаті". Чоловік підступив до мене і сказав: "Я хочу почути більше про це". Ми деякий час спілкувались, і я дізнався, що він мав сильно релігійне минуле, і він відчував, що підвів Бога, тому що не зміг дотриматися всіх заповідей. Який це привілей ділитися життям Бога з тим, хто знав, що не може бути християнином у своїй силі.

Релігійний закон передбачає, що ми маємо виконувати Божу справу, і що невдача означає повний програш. Якщо сподівання чи стандарти не виправдовуються, то втрачається позиція, статус або привілей як сина чи дочки Бога. Наш статус базується на заслугах, на тому, що ми можемо зробити. Це мислення руйнує серце віруючого. Стрес і крихкість приводять нас до людської зламаності, де ми говоримо: "Господи, я не можу, але Ти можеш." Божий план полягає в тому, щоб послабити нас на шляху; Йому приємні лише абсолютна капітуляція і радикальне покладання. Служіння відбувається в зламаності, де виявляється таємниця благодаті.

Деякі вважають благодать слабкістю, а багато хто неправильно тлумачить або неправильно розуміє справжню благодать. Секрет благодаті полягає в тому, що вона розкриває присутність і силу Бога; це справжнє служіння Бога без ілюзій.

Оптичні ілюзії характеризуються візуально сприйнятими зображеннями, що відрізняються від реальності. Вони створюють враження чогось, чого насправді немає. Здається, наші очі можуть зіграти з нами жарти; ми можемо чогось так сильно хотіти, що це все те, що ми бачимо.

Наша фантазія може взяти верх над нашою реальністю, а ілюзії можуть обдурити і заворожити нас. Ми повинні перевіряти все, ставлячи собі ці об’єктивні питання: Чи Бог так думає про мене? Чи Христос колись сказав би мені це? Чи Христос на хресті пролив Свою святу кров, щоб встановити цю правду? Ці абсолюти виявляють об’єктивну правду та тримають наші почуття та сприйняття під контролем.

Наш погляд вверх на Ісуса повинен бути нашою відправною точкою. Інакше наш світогляд вплине на наш погляд в себе - на те, як ми виглядаємо та цінуємо себе. Наприклад, я думаю про "яблуко" та думки, які спадають на думку, можуть бути "червоне", "Адам та Єва" або "хрустке". Це знання, яке ми отримали, і це слова, які до цього іменника приєднали вкладання та освіта для його опису. Христос не обманює нас ілюзіями; Його відповіді та забезпечення справжні. Бог сказав це, і жодне добре слово з Його обітниць не підведе. Незалежно від того, що нам каже бачення, ми бачимо досконалий Божий план в часі. Наша подорож полягає в тому, щоб чекати, поглядати на Учителя і побачити нематеріальні дії.

Оптичне вбудоване зображення може виявити те, чого не зможе побачити швидкий погляд. Погляд на дбайливий дизайн із прихованим посланням може зачаровувати; чим більше ми розглядаємо одновимірний дизайн, інші виміри відкриваються перед нами. Настроєний код видно лише при спогляданні. Коли Боже життя виявляється у досконалому світлі, ми бачимо справжню реальність досконалості, ми бачимо, що Він зробив в нас. Коли ми зосереджуємо свою увагу на Тому, Хто обіцяв, вимір обітниці оживає. Абсолютна правда розкрита і перевершує інші видимі реалії.

Дивлячись на креслення, ми бачимо візерунок у кольоровій схемі, який виявляє навмисне. Оптичні підсилювачі, такі як тривимірні окуляри, - це інструменти, які фільтрують кольори для виявлення анімованого зображення або сцени. Анімація може залучити вашу уяву до розгляду речей, ніколи раніше не бачених. Коли ми дивимося на своє життя очима Христа, ми бачимо Його Божественний зразок. Він відкрив Свою остаточну мету на хресті, щоб ми могли бути позиціонованими як переможці. У нашому стані ми "винні в крові", але завдяки Його крові ми можемо вийти за межі провини і побачити, що ми прощені в Бозі. Цей вбудований вічний код показує нам справжню реальність і надає нам тотожність благодаті. Апостол Павло пише в Посланні до Римлян 0720, що "ми не наш гріх". Ми можемо поглянути на це і сказати: "Я грішу кожен день, я ніколи не зможу цього змінити; це те, хто я є". Це справедливо в нашому стані, але наша позиція в Христі проголошує інше послання, інший зразок.

Цей вбудований вічний код Завершеної роботи Христа відкриває ще одну таємницю. Ми чисті через Слово, яке Він говорив. Люди можуть звинувачувати нас у тому, що ми дивимось на життя в "рожевих" окулярах, тобто ми бачимо лише добро і райдужність життя. Коли ми віримо в те, що Бог сказав про Себе, ми починаємо бачити себе правильно. У нас правильне сприйняття. Це буде нашим інтерпретаційним фільтром для наших думок і вчинків. Якщо ми думаємо та інтерпретуємо речі з Божественної точки зору, це призведе нас до вічного зразку, що звільняє нас. Коли ми живемо в цій правді, територія диявола відвойовується і ми правимо та царюємо у житті через Христа!

Природа благодаті полягає в тому, що вона не допомагає нам. Вона робить все, або взагалі нічого. Благодать буде терпляче чекати, поки ми обернемось і простягнемо руку. Можливо, не в нашій природі тягнутися за допомогою, але з цим саме здоров’я залежить від прохання про допомогу.

Сила визначається не лише у здібності, а й у знанні того, коли ти на межі себе та потребуєш підтримки. Слабкість - це бачити нашу потребу бути залежними від чогось або когось, що перевищує нас самих. Ця залежність є здоровою, оскільки вона сприяє та розширює можливості довіри та здорового прийняття рішень. З іншого боку, потреба може спричинити протилежний ефект. Потреба - це коли людина знаходиться в центрі всіх спілкувань та дій. Все зосереджується на її кризі. Це самозаглиблене мислення виснажує оточуючих. Благодать чекає нашого запрошення в нашу ситуацію.

Мені пригадується випадок під час подорожі, коли я загубився і не міг зупинитися, щоб запитати дорогу. Я думав, що знаю, де я знаходжусь, і моя дружина зрозуміла, що ми загубились, побачивши одну і ту ж річ знову і знову. Я хотів скласти враження, що все в порядку і що я все контролюю, але я знав, що вона мала рацію. Мені потрібно було попросити допомоги. Мені довелося скоритись, простягнути руку і отримати мудрість. Щось таке просте, як це, може бути таким важким.

В Євангеліях ми бачимо розповідь про релігійного чоловіка та митника в Євангелії від Луки 1809-14. Релігійний чоловік має багато що сказати про себе та своє становище. Митник не багато говорить. Він просто б'є в груди, кажучи: "Господи, помилуй мене". Релігійна людина порівнює себе і підносить себе, щоб сказати: "Я рада, що я не схожа на цю людину", і починає тарабанити про свої якості та свій список досягнень. Митник дивиться в землю, і він продовжує бити в груди, просячи милості. Хто пішов виправданий? Митник. Це настільки значуще, тому що саме слабкий звернувся до Бога всієї сили; це була слабкість, що покладалась на всемогутність. Благодать зосереджується на допомозі слабшому. Благодать вчить залежності від сили іншого. Сильні сміються над слабкими і глузують, тому що вони достатні самі в собі, але Бог вірний, щоб принизити гордих і надати більшу благодать смиренним. Коли ми простягаємо руку, Бог перетворює наш попіл на щось прекрасне, і Він оновлює нас у Своїй силі.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 7 книги "Спектри благодаті"

Інформація

Цей сайт створено для агрегації усіх актуальних інформаційних джерел служіння із соціальних мереж, хмарних сервісів та інших сайтів.

Сайт знаходится у стадії постійного наповнення. Відеоматеріали, блог та оголошення постійно оновлюються.