Любов може все витримати

Любов може все витримати

Якщо ви наповнені Духом, немає жодної речі, яку б ви не могли витримати з радістю. Якщо ви не наповнені Духом, ви не можете витримати жодної речі, якщо вона не балує вашого Адама і не підкріплює цю природу. Божа любов може все витримати. Завдяки любові Давид міг витримати і вшанувати Саула. Давид міг назвати Саула принцом через любов.

Коли Бог сказав: "Дай Мені Ісака" (Бут.2202), Авраам був настільки сповнений любові, що міг прийняти наказ без реагування. Він міг перетерпіти дисципліну віддавання сина заради любові. Якщо ми наповнені Духом і Його любов проливається назовні (Рим.0505), ми можемо прийняти все, тому що любов може все витримати (1Кор.1307), не здаючись, не покидаючи і не реагуючи. Прикладом того, що любов може витримати, є слова Ісуса на хресті – "Отче, прости їм" (Лк.2334) – і Степана, коли він постав перед смертю, – "Не залічи їм цього гріха" (Дії0760).

Любов може прийняти все, що пошле благодать. Живіть, люблячи інших. Якщо відкуплення було для інших і бути сповненим означає любов, то бути сповненим у викупленні означає жити, люблячи інших. Людина може весело жити заради інших. Чим несприятливіші її ситуації, тим більше її сповнюють невичерпні ресурси її Бога всередині.

Ті, хто найпершим ділом пішов на хрест, ніколи не потребували нічого для себе після цього. Ми можемо витримати найвище випробування, тому що ми пережили первинне випробування – піти на хрест. Ми можемо зіткнутися з відповідальністю плану благодаті через те, чого вимагає любов у викупленні нашої милості.

Пастор Карл Генрі Стівенс

Print   Email