Зніми взуття своє

Зніми взуття своє

Часто люди обтяжені великими відповідальностями. Ісус Навин був поставлений на величезну позицію з великою відповідальністю, щоб стати наступником Мойсея.

Уявіть собі, як це було б спробувати зайняти місце Мойсея, найлагіднішої людини на землі (Чис.1203), який вів євреїв з Єгипту через Червоне море і протягом 40 років у пустелі.

Бог запевнив Ісуса Навина на початку його служіння, що Він ніколи не залишить його і не покине, і що жодна людина не зможе встояти перед ним усі дні його життя. Як Він був з Мойсеєм, так Він буде і з Ісусом Навином (І.Н.0105). Однак під тиском відповідальності Ісус Навин отримав неоціненний урок. Коли Ісус Навин підвів очі й подивився, то побачив чоловіка (І.Н.0513). Цей чоловік, Ісус Христос, стояв із витягнутим мечем. Меч був витягнутий, щоб Ісус Навин міг бути звільнений від своїх відповідальностей, не будучи пасивним і легковажним.

Тепер Господь бажав, щоб Ісус Навин зняв взуття й став на святій землі (Вих.0305), живучи по вірі в силу Божої святості. Наші відповідальності стають привілеями в Царстві, коли ми відгукуємось на поклик зняти наше земне взуття і позбутися нашого тиску та тягарів, накопичених через спробу захистити Господнє військо нашим припущенням, що ми є керівником.

У нас тільки один Керівник, Господь. Він обіцяє нам легкий тягар і любе ярмо; тому що Він буде воювати за нас, а ми маємо зберігати спокій. Слава Господу, наші відповідальності - Його.

Пастор Карл Генрі Стівенс

Print   Email